Кремнієві органічні сполуки - препарати BAI-SI та BAI-SI (+)

Ніякий організм не може існувати без кремнію

2019-02-22 10:49:00

Про цілющі властивості мікроелемента кремнію відомо ще з давніх часів. З його допомогою наші предки добували вогонь та виготовляли знаряддя праці. Стародавні філософи описували кремній як один із найбільш незамінних і ефективних універсальних засобів. Так, кремній розмелювали в порошок і присипали рани на тілі. Також люди навчилися викладати кремнієм криниці, щоб отримувати чисту і прозору воду. Очищена кремнієм вода завжди вважалася корисною для здоров'я і поліпшення травлення.

Сучасні вчені з'ясували, що при дефіциті кремнію в організмі людини, життєвоважливі мікроелементи і мінерали не засвоюються в повній мірі, в наслідок чого знижується імунітет, і людина стає легкою здобиччю для багатьох вірусів і хвороб.

Але найбільш важливо те, що кремній бере участь у процесі росту кісткової тканини, формування хрящів та інших сполучних тканин. Він сприяє підтримці еластичності стінок судин на клітинному рівні. Кремній займає головне місце у таких сполучних компонентах тканин, як еластин, колаген і муколісахариди.

Шкіра, волосся і нігті особливо потребують кремнію, як однієї з найважливіших умов здорового зовнішнього вигляду, міцності та пружності.

У разі зниження кремнію в людському організму кровоносні судини починають поступово звужуватися і втрачають свою еластичність. Це в свою чергу може стати причиною серйозних серцево-судинних захворювань, наприклад, стенокардії. Крім того, нестача кремнію викликає дисбактеріоз і атеросклероз, провокує утворення каменів в жовчному міхурі і нирках.

Не менш важливим є кремній для кісток і суглобів. Також у великому обсязі він міститься в щитовидній залозі, легенях, наднирковиках.

Як бачите, кремінь є невід'ємною частиною не тільки рослин, але і людського організму. І щоб завжди залишатися здоровими, нам потрібно безперервно поповнювати запас цього мікроелемента. Як це зробити? Найдоступніший і найлегший спосіб — щодня вживати в їжу продукти з високим вмістом кремнію. Найбільше його у глині. З садово-городніх рослин кремнієм багаті топінамбур, квасоля, солодкий перець, редис, салат, а також маслини і чорна смородина. Серед трав з відносно високим вмістом кремнію можна виділити кропиву, хвощ польовий і кульбабу. Кремній так само можна знайти в рисових, вівсяних, ячмінних висівках.

Але, звичайно ж, найпростіше наситити організм кремнієм, вживаючи кремнієву воду. Вважається, що цей мікроелемент здатний активізувати воду, надавати їй протимікробних властивостей. Таку воду можна використовувати як кровоспинний і антисептичний засіб. Вона допомагає відновлювати життєві сили організму, підвищувати його тонус і фізичну активність.

Пам'ятайте, що людський організм здатний засвоювати тільки 4% кремнію. Тому продукти з його високим вмістом повинні бути невід'ємною частиною вашого повсякденного меню. Також варто попіклуватись про своїх родичів та близьких — частувати їх стравами, приготованими з кремнієвовмісних продуктів.

Як бачите, кремній абсолютно залужено можна назвати незамінний за своїми властивостями мікроелементом. Це надійний захисник нашого організму від багатьох небезпечних хвороб і запорука довголіття.

Поділитися цим матеріалом в соціальних мережах